Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi

Hazırlanışı:
Ağızda dağılan tuzlu kurabiyelerin hamuru için öncelikle, yoğurma kabına oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, sıvı yağ, birinin sarısını üzeri için ayırdığımız yumurtalar, tuz, şeker, sirke ve son olarak kullanacağımız unun bir kısmını ekleyerek hamuru yoğuralım. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
Hamuru toparladıktan sonra önce hamurdan büyük bir parça alıp tezgahta elimizle rulo haline getirelim.Parmak uçlarımızla bastırarak hamuru biraz düzleştirdikten sonra, bir bıçak yardımıyla verev şeklinde eşit büyüklükte keselim. Bu ölçülerle ben 70 adet kurabiye elde ettim.
Tüm hamur bitinceye kadar şekillendirdiğiniz kurabiyeleri pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirelim. Ayırdığımız yumurta sarısını da üzerlerine sürelim. Bu arada, yumurta sarısına biraz sıvı yağ ilave ederek kıvamını açabilirsiniz.
İsteğe bağlı üzerlerine susam, çörek otu, mavi haşhaş serpiştirelim.Hazırladığımız kurabiyeleri, önceden 170 dereceye ısıttığımız fırında alt üst fansız ayarda 20 dakika boyunca pişmeye bırakalım.
Sürenin sonunda kurabiyelerimizi fırından alalım ve oda sıcaklığına gelinceye kadar dinlendirelim ve servis edelim.